Als u aan dakwerken denkt dan denkt u aan de dakgoot maar ook aan de regenpijp zodat het water goed afgevoerd kan worden. U moet hierbij denken aan de zinken mogelijkheden. Maar wilt u graag de zinken dakgoot zelf aanleggen? Dan is dat ook een optie. We leggen het u graag stapsgewijs uit, maar wanneer u voor deze dakwerken gaat kiezen moet u wel de juiste materialen hebben en geduldig te werk gaan. Om te beginnen moet u kiezen voor een daklijst, deze moet dan worden aangebracht. De tweede stap is de zinken dakgoot. U monteert eerst de beugel voor de dakgoot aan de kant van de regenpijp. Daarna bindt u een touwtje aan de eerste beugel en u laat deze uitlijnen boven het midden van de regenpijp. Dan maakt u de laatste beugel vast door gebruik te maken van het touwtje. Dan bent u al aangekomen bij de derde stap, u moet de tussenliggende beugels voor de dakgoot bevestigen en bij stap vier gaat u de zinken goten bevestigen. De vijfde stap is dat u de zinken goot gaat solderen en bij stap zes gaat u met de zinken regenpijp aan de slag. Wanneer u de zinken dakgoot vast heeft gemaakt en wanneer deze ook gesoldeerd is dan moet u de regenpijp op maat maken. Deze zaagt u dan met een ijzerzaag eerst op maat. U kunt het beste kiezen voor de optimale stevigheid. Dan moet u kiezen voor een 150 cm beugel op de muur. Het doel van de beugel is de pijp op zijn plek vast te houden en zorgen voor stevigheid. Dan moet u de buis afzagen en dan na de klus moet u kijken of het geheel goed vast zit. Wanneer dit het geval is, heeft u een mooi klusje geklaard!

Dakwerken zelf doen of uitbesteden?

U kunt de dakwerken allemaal zelf doen maar wanneer u het teveel tijd vindt kosten of u heeft er geen idee van hoe te werk te gaan, dan kunt u de zinken dakgoot specialist inschakelen. Het is belangrijk dat u nu kijkt wat de zinken dakgoot specialist voor u kan doen. Wanneer uw dakwerken toe zijn aan vervanging of wanneer u zekerheid wilt, of goed advies dan kunt u met hem contact opnemen en de mogelijkheden bespreken.

Maak nu de keuze voor de zinken dakgoot specialist

De meeste mensen nemen voor de dakwerken en dakonderhoud contact op met de zinken dakgoot specialist. Het is goed dat u dat ook doet want dan kunt u nu een offerte opvragen en de opties bekijken en vergelijken. Dat kunt u vandaag nog doen zodat u ontdekt wat uw keuze gaat worden, u kunt zich er op voorbereiden en de zinken dakgoot specialist komt gauw bij u langs om het een en ander klaar te maken voor u. Lijkt het u allemaal wel wat? Kiest u dan nu voor de zinken dakgoot specialist en dan is het probleem snel opgelost, u kiest voor duurzaam, dus voor zink.