Langer genieten van een lekkagevrij dak? Dan is het verstandig om een jaarlijks dakonderhoud te overwegen! Een dak krijgt veel te verduren, het wordt blootgesteld aan zon, regen, harde wind, vorst, vogels, ga zo maar door. Op lange termijn kunnen deze factoren het dak beschadigen. Als u dus tijdig uw dak laat onderhouden, kan er voor het te laat is iets aan gedaan worden! Wij vertellen u iets over verschillende onderdelen die bij dakonderhoud aan bod komen. Benieuwd? Lees dan verder!

Soorten dakonderhoud

Bij het onderhouden van een dak kunnen verschillende onderdelen onder handen worden genomen. Hierbij kunt u denken aan het schoonmaken van uw dakgoten, het controleren van dakranden, het reinigen van het dak en het repareren van eventuele beschadigingen.

Schoonmaken van dakgoten

Het is erg verstandig om uw dakgoten mimimaal één keer per jaar schoon te maken. Dit om lekkages of overstroming te voorkomen. Bij het schoonmaken van uw dakgoten worden alle bladeren en verder vuil uit de goot verwijderd, zo kan het hemelwater vervolgens weer goed wegstromen.

Controleren van dakranden

Bij het controleren van de dakranden wordt gecontroleerd op de samenhang, sterkte, geschiktheid en winddichtheid. Als hierbij fouten worden aangetroffen, worden dezen opgelost.

Reinigen van het dak

Het reinigen van het dak houdt in dat alle bladeren, takken etc. van het dak worden verwijderd. Als het dak helemaal is gereinigd kan er beter gecontroleerd worden op lekkages of beschadigingen. Dit geeft overzicht, en voorkomt dat er door de laag bladeren een lekkage ontstaat.

Repareren beschadigingen

Als er kleine beschadigingen worden ontdekt bij het dakonderhoud, worden dezen gelijk gerepareerd. Zo wordt voorkomen dat de beschadiging in de toekomst schade met zich meebrengt omdat het gelijk is gerepareerd.

Specialist

U kunt er voor kiezen om zelf uw dak te onderhouden, maar als u daar geen tijd of kennis voor heeft, kunt u een specialist inschakelen. Een specialist heeft verstand van de zaken en weet precies wat er moet gebeuren als het gaat om dakonderhoud. Leonvos.be is een dakdekkerbedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft als het gaat om dakwerken, dus bij hen zit u zeker op de juiste plaats!