U hebt een dakdekker in Amsterdam nodig? Met de informatie uit dit artikel bent u op de hoogte van alle werkzaamheden van dakdekkers uit Amsterdam en heeft u een idee welke kosten je kan verwachten.

Wat zijn de werkzaamheden van dakdekkers uit Amsterdam?

De werkzaamheden van een dakdekker worden verdeeld in drie categorieën: dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie. Dakonderhoud is de minst ingrijpende vorm van dakwerk en dakrenovatie de meest ingrijpende.

Welke vorm van dakwerken u nodig heeft wordt duidelijk tijdens een initiële dakinspectie. Hierbij wordt het dak grondig gecontroleerd op problemen of schade. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost, problemen op het dak lopen namelijk in de meeste gevallen uit op grotere problemen die het hele huis aantasten.

Hieronder leggen we uit wat u kan verwachten bij de verschillende categorieën.

Het laten onderhouden van je dak

Dakonderhoud is de minst ingrijpende vorm van dakwerken. Hierbij zijn kleine ingrepen vaak voldoende om de kwaliteit van het dak te behouden. Dakonderhoud bestaat voornamelijk uit dakinspectie en dakreiniging. Bij een dakinspectie komt een dakdekker kijken of de kwaliteit van het dak in orde is, daarbij krijgt u ook advies over het onderhoud van je dak. Elk type dak, en dakbedekking, vereist een andere aanpak.

En hoe zit het met dakreiniging?

Een dakreiniging is niet alleen om het dak er weer stralend uit te laten zien, maar heeft ook het doel om problemen en schade te voorkomen. Vaak lijkt een vervuild dak onschuldig, maar dit wordt vrijwel altijd een groter probleem. Zo kan er water ophopen wat binnen kan lopen of ontstaan er scheuren in de dakbedekking door takjes en ander vuil.

Dakreparatie in Amsterdam

Het dak laten repareren is vaak het vervolg op onderhoud. Bij een dakreparatie worden beschadigingen en andere problemen aan en op het dak volledig gerepareerd. Het is van groot belang dat je meteen een dakdekker inschakelt wanneer er schade is. Kleine problemen veranderen in grote schade: hierdoor bent u meer tijd én geld kwijt om het te laten repareren. Via dejongbv.nl vindt u snel en eenvoudig een dakdekker in Amsterdam, het is gratis en vrijblijvend – u zit dus nergens aan vast.

Een dakreparatie is nodig wanneer je dakpannen scheef zijn gaan liggen, wanneer er vochtplekken zijn ontstaan aan de binnenkant van het dak, als de zolder muf is of er een scheur in het dakleer zit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dakreparaties die moeten worden uitgevoerd. Een veelvoorkomend onderdeel van dakreparatie is het herstellen van een daklekkage. Dit wordt gedaan met onder andere reparatiestroken of een speciale reparatiepasta. Vooral bij daklekkages moet u spoedig een dakdekker inschakelen: zo voorkomt u een hoop ellende.

Renovatie van het dak

Dakrenovatie bestaat uit verschillende dingen: nieuwe dakbedekking, een dakrenovatie met zonnepanelen, een dakkapel of het laten aanbrengen van dakisolatie. Laat u de constructie van het dak vernieuwen? Ook dat wordt gezien als een dakrenovatie. Het wordt ingezet om de kwaliteit van het dak te verbeteren.

Een dakrenovatie kan een keuze zijn, maar het is soms ook nodig. Bijvoorbeeld wanneer u zonnepanelen wilt laten installeren, de dakbedekking beschadigd is of er een asbestdak is. Gelukkig heeft het renoveren van een dak een hoop voordelen: zo verhoogt het de waarde van uw huis en verbetert het vaak de isolatie.

Een dakdekker in Amsterdam: welke kosten kan je verwachten?

Een dakdekker kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dakdekker zelf en de werkzaamheden. Dakdekkersbedrijven bepalen hun eigen prijzen. Hoe groter het bedrijf, en hoe meer ervaring, hoe hoger de prijs. Houdt er rekening mee dat de kosten van een dakdekker geen aanwijzing zijn van de kwaliteit van het geleverde werk.

Wat kosten verschillende werkzaamheden?

Het laten plaatsen van dakbedekking, inclusief materiaalkosten, ligt tussen de €40,- en €120,- per vierkante meter. Dit is helemaal afhankelijk van het materiaal: EPDM kost tussen de €95,- en €120,- en betondakpannen tussen de €40,- en €65,- per vierkante meter.

Dakonderhoud kost gemiddeld €18,- per vierkante meter. Een reparatie aan een plat dak kost zo’n €275,- per vierkante meter, voor een hellend dak liggen deze kosten tussen de €150,- en €350,-. Een dakrenovatie? Dat kost ongeveer €75,- tot €130,- per vierkante meter.

Type klusGemiddelde kosten per vierkante meter, inclusief btw*
Dakonderhoud€18,-
Dakreparatie plat dak€275,-
Dakreparatie hellend dak€150,- tot €350,-
Dakrenovatie plat dak€75,- tot €100,-
Dakrenovatie hellend dak€75,- tot €130,-
Dakbedekking vervangen€40,- tot €120,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Deze exacte kosten kunnen afwijken.

Wilt u een dakdekker uit of in Amsterdam inschakelen? Kijk dan of u recht heeft op eventuele subsidies of dat u kan profiteren van een verlaagd btw-tarief. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u een overzichtelijk van alle beschikbare subsidies. Op de website van De Belastingdienst kunt u kijken welke werkzaamheden vallen onder het verlaagde btw-tarief.